lördag 30 april 2011

Sorry Vickan





Men Kate klår dig 20 ggr om. Klänningen, tiaran, håret utsläppt, hennes egna sminkning, smyckena. Helt enkelt perfekt för ett kungligt bröllop.

fredag 29 april 2011

William hjärta Kate

Tillbaka till jobb idag och jag jobbar nu 9 dagar i sträck sedan är jag done, finito, klar. Skrämmande men vad skönt det ska bli. Har dessutom fått napp på ett jobb i Sydney. Woho.
Fredagkväll och dom flesta ska ut ikväll men jag kan inte bry mig mindre, himlans trött hela tiden. Istället har min fredag bestått av vakandet av bröllopet. Helskotta vad vackert det var, en och annan tår föll. Sedan käkade jag lamm med Laura och nu har jag precis duschat och ska krypa ner i sängen och titta på Step up 3 (igen) med Libby och somna gott i tid. En perfekt fredagkväll för ovanlighetens skull.

torsdag 28 april 2011

ain't no mountain high enough









Idag: ätit frukost/lunch med Eb, sökt jobb, aktiverat mitt nya kort, bokat flyg.


12 maj, dvs om två veckor lämnar jag paradiset för big city life. Mixade känslor. Inget planerat när jag kommer till Sydney, inget boende inget jobb so far, men jag vet att allt löser sig. Det gör det alltid, det är något jag lärt mig med att leva i en resväska.


Nu blir det sängläge sedan avskedsmiddag för min frenchlover och utgång. Tillbaka till jobb 07.00 imorgon.

onsdag 27 april 2011

24 h later

Jag lever knappt efter campingen. Vi kom dit 5 på eftermiddagen, slog upp våra tält (inte vi för vi hade ett vindskydd så klart), knäckte första ölen och kände oss väldigt nöjda med livet. En timme senare, inte så nöjda.

Himlen öppnade sig och världens storm drog över. Ingen hade regnjackor och knappt några tjocktröjor. Vi skyddade oss bakom några paraply innan vi fick upp något sånär skydd över oss så vi alla kunde sitta tillsammans. Eftersom båten tillbaka inte skulle komma förrän 15 h senare visste vi inte om vi skulle skratta eller gråta. Och det enda sättet att överleva det dygnet var genom att bli dyngrak. Regnet slutade aldrig men är man redan genomsur så går inte att bli mycket blötare så vi sjöng till musik, dansade runt lägerelden och skrattade åt hela situationen. Natten slutade med att jag, Ebony och Kate låg som en stor sked för att hålla oss något sånär varma, gick så där och inte mkt sömn blev det heller eftersom vi sov på stranden och vårt vindskydd föll ihop totalt. Haha vilket dygn.

Efter lite frukost och varm dusch imorse däckade vi gott och jag vaknade inte förrän sen eftermiddag. Gick hem till Laura som lagade god mat, sedan spelade vi lite biljard och drack vin. Gick på en fest med 30 koreaner (vilka underbara människor, mitt nästa resemål är numera sydkorea) och avslutade kvällen med Mouline Rouge, glass och Eb.

Älska livet.

måndag 25 april 2011

fml

Fan vilken lång dag har haft idag. 07.30-21.30. Äntligen hemma från jobb, men om fem timmar måste jag bege mig tillbaka till mitt kära PoolTerrace. Ni vet när man känner att man gett allt man kan ge, gjort sitt, så känner jag med mitt jobb, inte med ön, men med pt. Men jag har endast 11 dagars jobb kvar och det ska jag väl klara av. När jag blir som en bebis och bara vill ge upp oavsett vad det är, så tänker jag alltid (!) på vad min kära vän Ulrika skulle sagt till mig. Och nu hade hon förmodligen sagt ngt i stil med att sluta böla, det finns dom som har det värre. Och så rycker jag upp mig igen. :)

Jobbar iaf 05-15 imorgon sedan tar jag och 20 andra en båt över till Henning Island för att campa på en strand. Öde ö, massa kryp, lägereld, musik, öl och sova under bar himmel. Lite som på robinson. Äventyr <3

söndag 24 april 2011

ångesten stiger

Vilken kväll jag hade igår, kabom. Käkade på fin stek på steakhouse, drack espressomartinis, förfestade i b-block, dansade så att svetten rann på klubben, och kvällen avslutades med ett leende på läpparna. Detta resulterade i att jag vaknade upp tre på eftermiddagen, suck, skulle egentligen ut och fiska med M & D men istället fick jag dra mig in i duschen och sedan kila till jobb. Kom hem för en stund sen, tvättat och städat lite, allt för att dämpa ångesten över allt jag måste göra.
Två veckors jobb kvar och jag har en del att stå i;
skriva nytt cv, söka jobb, kolla upp boende, bestämma mig för vad jag ska, lägga upp en budget, aktivera mitt nya kort, packa, skicka hem saker, göra allt på ön jag skjutit upp, sortera och reda ut massa viktiga papper som måste skickas in osv.

Men jag pallar fan inte börja ikväll, så istället tackar jag för idag och ställer klockan på 06.00.

lördag 23 april 2011

underbara dag.

Godmorgon cupcakes,
klockan är nio på morgon och jag är pigg som en lärka. Vädret är helt underbart idag, hade mer än gärna kilat ner till stranden idag men måste åka över till fastlandet och fixa lite saker. Vet ni vad, jag har inte köpt ett enda klädesplagg eller dylikt sen JANUARI, sug på den ni. Grymt bra jobbat av mig.

Igår var det mysfredag. Glass i hamnen med Libby & solnedgången som sällskap, underbar middag hemma hos Laura och avslutningsvis skypedate med underbaraste Ullis som jag saknar något fruktansvärt.

Nu så ska jag banne mig ut och motionera innan båten tar mig till Airlie, väldigt välbehövligt.

fredag 22 april 2011

svensk inspiration






Elin Kling är den coolaste bruden i Sverige utan tvekan.

Och hon inspirerar mig gång på gång.


Bara det jag ville säga så här en fredagskväll, nu är det dags för mig att nanna kudden.

Yeps, I'm a good girl.

bra eller anus?

BRA: jag är ledig tills söndag eftermiddag, och massa skoj händer.


ANUS: ångest.

torsdag 21 april 2011

busigt

ar pa jobb och far verkligen inte vara inne pa datorn har. haha. jobbar 07.30-21.00 igar och idag. Igar var det sjukaste jag varit med om, vi var fullbokade ganger tio och tog emot ca 230 matgaster, alla tre ratters sa klart. Men det ar gott, alskar nar det ar mycket att gora. Igar gjorde jag dessutom det varsta man kunde gora, det pinsamaste. Sa himla typiskt mig. Hhaa. Mannen, myten, legenden, som ager on, kommer in och ber om kaffe, sjalvklart fragade jag om han ville satta det pa sitt rum eller betala kontant eftersom jag trodde han var gast. Da fick man den, do u know who i am? Ohm nope. Fick det ganska tydligt forklarat for mig vem det var, men smidig som jag ar fick jag honom till att le at handelsen. Puhh. Fin start att borja dagen pa nar man ar sa bakfull att man vill lagga sig ner och grata. Naval.

Maste visa er alla bilder fran helikopterflygningen ocksa, vilken upplevelse.

måndag 18 april 2011

school holidays

Nu är det så där mycket jobb igen att man knappt hinner med att andas. Och ska jag vara ärlig så är jag hyffsat trött på det. MEN. Om tre veckor går mitt kontrakt ut och då kan jag pusta ut igen. Som tur är sysselsätter vi oss alltid med roliga saker så fort vi får några timmar över. I förrigår var det jetrider, imorgon ska vi prova på att flyga helikopter för första gången. Älska äventyr!

fredag 15 april 2011

jag ska resa och upptäcka världen tills jag dör.



Sommaren är tillbaka, eller det är rättare sagt perfekt väder, varma dagar och svala kvällar inte omänskligt kvavt hela tiden, kan ju dock inte förstå att detta kallas höst och att vintern knackar på dörren.

Livet ruller på i en jädrans fart, på gott och ont. Har haft några helt underbara dagar med massa utflykter och bus, det får mig att aldrig vilja lämna, men så är fallet och jag är riktigt taggad för Sydney och alla andra planer den närmsta tiden.

Har dessutom fått reda på att om jag jobbar på en farm i tre månader så kan jag få ytterligare ett års visum. Ganska så överlycklig.

onsdag 13 april 2011

oväntat besök



Dessa filurer fick jag sällskap av på balkongen imorse, bättre sällskap en onsdagsmorgon får man leta efter?

Igår var en jobbig dag, Maddie lämnade ön och idag Holly. Det är så när man lever detta tramsiga liv, folk kommer och går, man träffar så himla mycket människor, vissa gör mer avtryck än andra och när det väl är dags att säga hejdå gör det så himla ont. Men jag vet att det inte är sista gången vi ses.


Nu ska jag pillra mig ner till hamnen för en kaffe eller två med Elin, min svenska kompanjon här på ön.

tisdag 12 april 2011

Jag blir så lycklig...

...när jag ser denna bilden på min älskade vän Fideli. Hon befinner sig i möjligheternas land, där hon hör hemma, och bara strålar som den stjärna hon är.

söndag 10 april 2011

.

Så jävla kär i livet just nu.

lördag 9 april 2011

Äntligen lördag

The Yacht Club
Som jag längtat efter denna stund, slutade jobba tre idag och gissa vem som är ledig enda tills måndagmorgon?


Igårkväll efter jobb kände jag mig flitig och duktig, gick till gymmet och körde core & stretch pass sedan blev det lugn hemmakväll med Step up 3 som sällskap. Kan vara världens bästa dansfilm?

Började jobba 07.00 imorse, tidigt nog kan tyckas, men istället var jag pigg och alert (not) 05.00 eftersom James körde ett bootcamp pass med mig och Ebony. Fy fan säger jag bara. Kände mig värre än folket i Biggest Loser. "I'll give up" var det enda som kom ur min mun den timmen. Haha. Så gott folk, jag är ganska trött nu, skulle gärna sova en timme eller två, men ska faktiskt gå till gymmet igen och prova på yoga.


Ikväll, då jäklar. Först middag på the yacht club med tjejerna från jobb. Ser fram emot det något otroligt. Sedan blir det uttgång. Temat på Bohes är Trafic light party. Dvs, man ska bära grönt, gult eller rött, och tydligen ska det vara några b-kända dj:s. Så "alla" ska ut och jag har en ledig dag imorgon. Hipp hurra vad jag är lycklig.

torsdag 7 april 2011

Never give up.

Började dagen med jobb 05.00, skulle slutat elva men eftersom det var så lugnt på jobb fick jag gå tidigare, hurra. Gick hem och svirade om till träningskläder för att sedan svettas på gymmet 1,5 h. Först Zumba och sedan spring/gick jag på bandet. Nu känns det att jag lever. Skulle inte tacka nej till lite sömn nu, men istället ska jag sysselsätta mig med städning, tvätt, kolla upp lite saker och kanske organisera vad jag ska skicka hem innan jag flyttar till Sydney? Så får det bli, fyra timmar på mig innan det är dags att gå tillbaks till jubb, det ska jag allt klara av.

tisdag 5 april 2011

my day

Började dagen med ett frukostpass, slutade runt tolv och sov ett par timmar för att sedan gå tillbaka till jobb för en timmes kurs. Lärorikt och kul. Sedan var jag och Ebony flitiga på gymmet. Ikväll blev det middag hemma hos Laura & Sarah, enda gången jag får hemmalagad mat är hos dom. Haha. Lite vin på det sedan blev det personalbaren med dom bästa, där en tvkanal var och filmade, dom filmar saker man måste göra innan man fyller 30 och tydligen är jobba på Hamilton Island en sak att bocka av på listan. Nu ligger jag i sängen och försöker sova, går så där, hade det inte varit för att min mage tar kol på mig och att jag börjar jobba om 4 timmar hade jag stannat... ÅH jag vill inte lämna mitt paradis här, och framför allt inte skiljas från människorna jag träffat. Heartbreaking. 4 timmar var det ja, och förresten 5 månader sedan jag lämnade Sverige.

måndag 4 april 2011

detta fantasiland.

Jag överdriver inte ett dugg när jag säger att det har regnat non-stop här i två veckor nu. Jag har inte sett en gnysta av sol på två hela veckor. Undrar om det är det som får mig att känna mig deprimerad, eller om det är för att jag måste lämna snart eller för att jag inte lämnat än. Skulle väl inte vilja påstå att jag är frisk än heller, men det är en annan historia, har fått underliga utslag på handen som jag borde kolla upp. Men? Låter som världens deppigaste människa men det är jag inte, jag har smaskiga historier att berätta för er om helgens bravader, jag ger er en cliffhanger, jag blev utslängd från nattklubben i lördags, eller inte insläppt...

lördag 2 april 2011

allt eller inget.



Den senaste tiden har jag varit duktig med att träna, inte gå ut, sova osv. och vad händer? Man blir sjuk. Igår var jag tvungen att gå hem från jobb mot min vilja. Har mer eller mindre sovit från 17.00 igår till 09.00 idag. Mår fortfarande inte bra, men tänker inte sjukanmäla mig. Bara till att sätta på ansiktet och spela frisk.


Just nu går all tankeverksamhet till att fundera ut en framtidsplan. Nu är det dags. Våga och satsa helhjärtat.