söndag 29 maj 2011

one month

Det blev ju inte riktigt som det var tänkt i fredags, tåget gick i sönder och vi fick åka ersättningsbussar till Brisbane vilket resulterade i att jag missade min andra buss till St George. Och eftersom nästa buss inte gick förrän idag söndag så fick jag glatt checka in på ett hostel. Dö glad för hostels... Haha.
Så det fick bli två dagar av shopping för jag tyckte synd om mig själv. Nu sitter jag iaf på bussen och om åtta timmar ska jag vara framme till något jag inte har en aning om. Men jag älskar ju äventyr och ovissheten, så det ska nog bli bra.


Hör ni inte från mig inom en vecka så ring polisen och säg åt dom att leta efter en svensk tjej som blivit kidnappad i St George!

torsdag 26 maj 2011

St George ?

Har haft en trevlig dag, började med en pw nere vid havet därefter var det dags för lite jobb på hostlet, tog mig en sväng in till stan, gjorde lite tråkiga ärrenden och hängde med mina tyska vänner haha. Grädden på moset, en skypedate med Ullis.
Ringde rundor om farmjobb och fick höra att det fanns ett i Queensland, 5 h utanför Brisbane. Tacka glatt ja till det utan att riktigt veta vad det innebär. Grape pruning?
Nåväl, här blir inga barn gjorda och jag blir inte rikare av att hänga här så lika bra att ta tag i det utan att ta sig en extra funderare som jag alltid gör och hoppas på det bästa. Kan ju inte gå mer än fel?
Sitter iaf och väntar på att klockan ska bli 00.57 så jag kan stiga på tåget som tar mig till Brisbane 06.30 och därefter en buss som ska ta mig någonstans, även kallat St George 16.00, där "Nick" ska hämta upp mig.

Jag och min resväska, vi har ett trevligt liv vi.

onsdag 25 maj 2011

sagt och gjort

7,5 timmars tåg senare så befinner jag mig nu i Coffs Harbour. Ligger mitt emellan Sydney & Brisbane. Väldigt imponerad av det lilla jag sett än så länge. Man kan ju fråga sig vad jag gör här?
Eftersom det är Höst/vinter här nu innbär det att det inte finns så mycket fruktjobb för tillfället, vill man hitta något får man antingen bege sig in i landet eller åka norrut längs kusten vilket jag efter många om och men gjorde.
Har inte fixat något farmjobb än, men så länge ska jag bo och jobba här på hostlet vilket känns helt okej. Vill dock få mina tre månader klara så fort som möjligt så jag kan göra vad jag känner för och veta att jag har ännu ett år till att utforska detta enorma och otroliga land.

söndag 22 maj 2011

dr jones

Försökte ge mig på att blogga från mobilen i mitt förra inlägg, därav ingen text. haha.

Jag kan säga som så att jag är mer död än levande efter denna helgen som spenderats inne i Sydney.
Alldeles för lite sömn och för mycket av det goda. Men jag har haft kul och det är huvudsaken. Kom tillbaka till Saratoga i eftermiddags, idag har vi i princip endast kollat en fotbollsmatch och gått på bio och sett nya Pirates...

Om fem timmar ringer klockan. Ebonys pappa ska ta oss på utflykt imorgon, vi ska till deras släkt mitt ute i ingenstans och hänga med lamm, kängros och alla andra djur. Tisdag blir det ännu mer utflykt då vi ska och checka in Blue Mountains.

Och som det ser ut nu så lämnar jag Sydney & Saratoga på onsdag...

fredag 20 maj 2011

onsdag 18 maj 2011

when u're lost u truly find yourself













Livet här härligt och stillsamt här i Saratoga. Mycket film, sömn, fotboll och cola. Idag ska jag och Eb dock hämta KatelynColorado på flygplatsen. Lär bli halligalli i en vecka och förhoppningsvis kommer Joanne & Jessi från Hammo också över ikväll innan det blir utgång. Vädret är underbart, inte för kallt och inte för varmt, men kvällarna är förjäkliga. Svinkallt. Men det är ju trotsallt höst/vinter här nu.


Tackade nej till lägenheterna i Bondi. Anledningen till det är för att jag kommit underfund med att jag vill få mitt farmaliv gjort. Lättre sagt än gjort. Inte riktigt säsong just nu här i NSW, frågan är dock om jag ska ha is i magen och vänta eller flytta till en annan stat där det finns mer farmjobb..

måndag 16 maj 2011

tim&tam



Idag har jag utforskat Sydney och gud jag är kär. Surry Hills, Paddington och framför allt Bondi. Kollat två lägenheter idag, alltid lika roligt. Här kollar man inte standarden, för den finns inte utan allt handlar om vilka människor som bor där, samma visa i London.
Blev lite fäst vid en i Bondi men isf får jag dela rum med 3 andra, vilket jag iofs kan överleva, allt efter mitt rum på Hamilton Island fungerar, när man levt med kackorlacker och delat dusch och toalett med 20 andra i 6 månader så är man inte så fin i kanten. Men vi får se vad som händer...


Eb hämtade mig på stationen efter mitt besök i storstan sedan körde vi hem till hennes bror en sväng för att sedan köra ner i mysiga Terrigal för lite thai mat. Annars så har vi bara underhållit oss med att trycka in tim & tams i huet och tittat film ikväll. Imorgon tar jag tag i livet igen.

söndag 15 maj 2011

better together

Så nu har jag befunnit mig i Sydneys kretsar i fyra dagar och gissa vem som har vinter nu, det är svinkallt här.

Jag grät som en liten flicka bakom mina solglasögon hela vägen ner här, men så fort jag såg Sydney skyskrapor tappade jag hakan, så himla vackert. Ebony mötte upp mig på flygplatsen sedan körde vi runt i cirklar mitt i city innan vi hittade vårt hotell. Efter en god middag nere i Darling Harbor och en pubrunda däckade jag fint.
I fredags var jag på en jobbintervju som mer liknade en idolantagning, galet mycket folk och en fyra timmars väntan. Haha.
Därefter körde vi två timmar norrut till Ebs hemstad, Saratoga, liten söt by och världens coolaste hippiehus. På kvällen gick vi ut till stans nattklubb haha, trevligt värre. Vår lördag och söndag har bestått av fotboll, eb har 4 brödrar och det är underbart att ta del av deras familjeliv här.
Imorse körde vi in till Terrigal, min favoritplats här i Centralcoast än så länge, underbar strand med söta resturanger och fik, för frukost med några släktingar, sedan mer fotboll och ikväll har vi varit på bio och blivit stoppade av polisen ;)

Imorgon ska jag ta tåget in till stan igen, har en lägenhetsvisning och några jobb att kolla upp. Annars suger musten ur mig över att jag måste lämna om 6 månader, jag vill inte bo på en farm och jobba i tre månader för att kunna få ett års visum till. Jag vill bara stanna och kanske åka tillbaka till Hammo som jag saknar något otroligt om jag vill så. Jag har aldrig mått så bra och känt mig så hemma som jag gör nu. Dumma visum.

torsdag 12 maj 2011

hejdå

Sitter på flygplatsen med Adrianna och David nu. Dricker öl och lyssnar på musik. Åt frukost med alla vänner i morse och att säga hejdå gång på gång gör fan ont i själen. Har redan gråtit två gånger idag. Usch. Dessa 6 månader har nog utan att ta i varit dom bästa månaderna i mitt liv hitills. Åhh vad tacksam jag är över alla underbara människor jag lärt känna.
Fan vad jag inte vill lämna just nu. Men samtidigt är jag så exalterad över Sydney och kan inte vänta tills jag får se Ebony igen på flygplatsen.

Fast att jag skickat en stor påse och en kasse så hade jag ändå 6 kg övervikt, 90 dollar, score. Men världens bästa D tog hand om det. Åh mina vänner.

Vi hörs när jag är redo för nästa äventyr. Älska livet <3 cheers.

onsdag 11 maj 2011

jag kollapsar snart.

Så jag lever livet till fullo för tillfället,
Igår var kanske en av dom bästa dagarna här. Vi fiskade från klipporna i flera timmar, enorma sköldpaddor höll oss sällskap, jag fångade bara en liten nemo fisk som vi fick kasta tillbaka men A & L fick några rakare som vi lämnade till kockarna på jobb. Fint att äta maten man fångat själv. Igår var det mitt sista"Sporties" och idag packar jag och kör rundor i golfbilen och har tusen saker att göra. Ska dock ha en paus snart och köra ner till huvudpoolen på ön och leka lite med A. Men först posten och skicka hem en låda till Sverige och en låda till Sydney.

Förresten så blev jag väckt av ett telefonsamtal imorse från ett jobb jag sökt, tydligen är jag redan på schemat, enda problemet är att jag inte vet vilket av jobben det är jag sökt. Haha.

fredag 6 maj 2011

Lover's SS 11/12 "The White Serpent"






Drömmer mig iväg med dessa underbara kreationer. Gaaah Sydney.

loveit

Jag överlevde gårdagens pass, kanske mest för vi hade bästa teamet på kvällen. Efter jobb hängde vi hemma hos David innan vi bestämde oss för att gå ner till TopBar, min och Ebonys sista Topbar...
Imorse vaknade jag av att klockan ringde och 30 min senare satt jag på båten över till Airlie, mötte upp Libby för lite vintageshoppning, slutade med två fulla kassar. Och allt blev ynka 30 dollar. Älskart!
Vi kom precis hem, ska sova en 45 min innan det är dags att bege sig till jobb. 3 dagar kvar, sen är jag arbetslös? Mja, några bollar i luften är där.

Nåväl, får se om jag går ut ikväll, imorgon är utgången med stort U. Back 2 school party och en födelsedagsfest som kommer slå allt tio ggr om. T & D har hyrt ett hus som kostar 5000 dollar, dvs 35 000 kr för tre nätter, och "alla" ska dit. Haha. Åh kommer bli bästa sista lördagen på Hamilton Island.

onsdag 4 maj 2011

trade

Dålig uppdatering, men just nu är det jobb och försöka uttnyttja den sista tiden till fullo. Igår var det fest och himmlans trevligt. Vi alla sov hos K och kom inte i säng förrän 02.00, lite småjobbigt när klockan ringde 04.00 och det var dags att bege sig till jobb. Två timmars sömn och 05.00-15.00 pass är jag mer död än levande.

Ikväll är det filmmys med Libby, kollar på en spansk film som heter"Trade". Namnet säger det mesta och jag vill bara gråta så hemsk vissas verklighet är. När polisen inte ens är en trygghet och någon man kan förlita sig på, vart ska man då vända sig... Jag vill jobba för en organisation mot människohandel i Syd Amerika! Yep, ännu en punkt att bocka av på min lista "att göra innan jag tackar för mig".

Tillbaka till filmen, imorgon jobbar jag 05-15/18-22 dödarpass men efter det är det hyffsat chill och jag har endast få arbetsdagar kvar och en vecka kvar på ön. Mixed feelings.